Forum Marinumiin etsitään keskustelukavereita

14.04.2016 21:48

Merikeskus Forum Marinumin uusi päänäyttely avataan yleisölle 13.5.2016. Näyttely on suunniteltu yhdessä yleisön kanssa ja nyt yleisöllä on myös mahdollisuus osallistua näyttelyn esittelyyn vapaaehtoisina keskustelukavereina.

Keskustelukaverit ovat vertaisoppaita, jotka on perehdytetty vapaaehtoistyöhön sekä näyttelyn sisältöön. He ovat näyttelyssä tavattavissa sovittuina aikoina, keskustelevat kävijöiden kanssa sekä voivat johdattaa uusien kysymysten äärelle. Kaveriksi voi lähteä kuka tahansa museosta kiinnostunut, aiempaa osaamista merenkulusta tai museotyöstä ei tarvita. Kynnys ihmettelyyn ja kysymiseen voi olla kävijälle matalampi, kun juttukaverina on vapaaehtoinen asiantuntijaoppaan sijaan.

Forum Marinumissa järjestetään vapaaehtoisille kahden illan mittainen maksuton koulutus. Se on edellytyksenä vertaisoppaana toimimiseksi, muttei velvoita osallistujia vielä mihinkään. Jokainen voi osallistua toimintaan mahdollisuuksiensa mukaan. Ensimmäinen koulutuskerta on tiistaina 19.4.2016 kello 17.30–19.30 ja toinen koulutuskerta tiistaina 3.5. kello 17.30–19.30. Kurssilla käsitellään vapaaehtoistyön periaatteita, vuorovaikutusta museonäyttelyissä sekä tutustutaan itse näyttelyyn. Kurssi on maksuton ja sille mahtuu korkeintaan 25 osallistujaa. Ennakkoilmoittautumiset tutkija Anna Meroselle sähköpostilla anna.meronen (a) forum-marinum.fi tai puhelimitse 044 3424510.